091229 -Kalla dagar och nyårsplaner.

Det är kallt. Termometern visar just nu på -25 ute, och cirkus +14 inne. Nog för att det är väldigt kallt här inne, men inte fan är det bara 14 grader iallafall. Måste vara något fel med den där nedrans mojängen alltså.
Eller så kan det bero på att den står vid fönstret. Mest troligt. Känns som att våra fönster är sådär lagomt täta.
Nåväl, julen har vart fantastiskt mysig. Kall, men mysig. Så, ja. Mysig är min sammanfattning av den här julen. Finns liksom inte så mycket mer att säga.

Och så var det ju det där med nyår då. Vi har iprincip vart planlösa fram till nu. Det blir visst lite lek i snön på dagen, sen middag hemma hos Äna Banäna. I mina öron låter det bra.
Bara det där eviga klädproblemet kvar. Jag och Anna har klurat och diskuterat, utan att egentligen komma fram till någon direkt lösning på detta i-landsproblem. Några delar är iallafall fixade. Såsom glittrig eyeliner och höga klackar. Kommer vi inte på något vettigt snart så blir det naket. Alltså, glitter eyeliner, högklackat och.... naket.
Perfekt.

091225 -<3

I never thought I'd be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip

Then you came in, and knocked me on my face
Feels like I'm in a race
But I already won first place

I never thought I'd fall for you as hard as I did
You got me thinkin' bout our life our house and kids, yeah
Every mornin' I look at you and smile
'Cause boy you came around and you knocked me down
Knocked me down

Sometimes love comes around
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
Sometimes love comes around
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down

091223 -Dan före dan.

Cirkus två timmar kvar till julafton. Jag fattar ingenting. Visst har jag längtat till julen, men det känns verkligen inte som att julafton bara är två timmar bort. Helt galet.
Så ja, snart är det över. Vare sig man vill eller inte. Jag personligen skulle gärna ha jul året runt. Ingen dum tanke.
Just nu är jag helt slut. Efter bara tre arbetsdagar.. Lovar gott inför framtiden.
Not.
Men iallafall har kunderna rullat in och jag inkasserade en välbehövlig slant. Tre fantastiskt roliga dagar. Men ändå himla skönt att ha lite lov nu.
Håller varenda tumme jag har för att tomten ger mig julklappar även i år. Är faktiskt rätt säker på att jag förtjänat dom, så snäll som jag är liksom.

Eftersom pojkvännen är ute på festligheter så ska jag nog sova en svätt nu. Ju fortare man somnar desto fortare är det ju julafton. Hoppas julkänslan infinner sig under natten bara, annars sög det ju.
Blir det mot all förmodan inte så, då är det bara att blicka fram mot juldagsfirandet istället. Vänner, dans och alkohol i kombination kan liksom inte slå fel.


GOD JUL!


091222 -Tidsbrist.

Jag lider verkligen av tidsbrist. Som hårt arbetande och nykär kvinna så är det tydligen jävligt svårt att hitta tid. Det har jag märkt den här veckan. (läs: senaste två dagarna..)
Det har vart hektiskt, men fruktansvärt roligt. Frisöryrket är verkligen fantastiskt roligt. Dock fick jag mig en rejäl prövning idag, fast det fick jag veta först efteråt. Lite elakt. Det var iallafall en frisör från Irak. Han rättade mig hela tiden och jag fattade inte ett jävla dugg. Sen när han säger att han är frisör, då trillade poletten ner.
Jag dog nästan. Men han var tillsynes nöjd och glad. Tack gode gud för det.

Nu räcker tiden inte till igen.. haha.
Men ja, hejdå.


091219 -Dan före dan före dan före dan före dan...?

Eller va? Wellwell, det är iallafall inte mindre än 5 dagar kvar till självaste julafton. Jag längtar antagligen precis lika mycket som min sjuåriga lillasyster.
Alla julklapparna är inhandlade och inslagna. Tack gode gud för det.
Måndag, Tisdag och Onsdag ska jag agera en hårt arbetande kvinna och infinna mig på Helenas salong. Kan bli roligt såhär i julruchen. Har dock bara två kunder inbokade, så fler kunder skulle inte skada. Just call! 

Imorse ställde jag klockan, enbart för att kliva upp och kolla på skidskyttet. Det fick mig verkligen att betvivla min egen mentala ålder. När en artonåring helt frivilligt kliver upp klockan tio en lördag morgon så måste det vara något fel i tillvekningen.. Herregud alltså.
Men nåväl, min dag har helt enkelt bestått av skidskytte-tittande. Lite nagelmålning har jag också lyckats klämma in där emellan. Min pojkvän målar mina naglar bättre än vad jag själv gör. Det känns inte bra. Inte bra alls faktiskt.
Jag tvivlar lika mycket över min kvinnlighet som över pojkvännens egentliga sexuella läggning..

091217 -Jul igen.

Äntligen jullov. Äntligen minusgrader. Äntligen hemma.
Började dagen med att få tillbaka matteprov. Två stycken. Ett var bra. Det andra var... mindre bra. Om nu inte totalt haveri är en positiv benämning. Jag tvivlar starkt på det. 
Efter det skaffade jag mig ledigt inför morgondagen och åkte bil hem med pojkvän och femhundraelvamiljarder saker. Typ.
Väl hemma har jag tryckt i mig x-antal chokladbollar och andra sötsaker. Det var det nergångna kilot det. Men äsch, jag tar det som en liten uppvärmning inför julhelgen. Inte för att jag är något överdrivet stort fan av julmat, men ändå.

Nu på kvällskvisten följde jag med lillasyster och hennes kompisar till kyrkan för att titta på julshowen. det var... intressant. Några fantastiska och några huvudvärksframkallande uppträdanden. Huvudvärken tog över. Sad but true.
Men Mikael Mikkelsson, du är fantastisk. Jag grät nästan.
Hallelujah moment!

091214 -Mjau?

Hej, jag är insnöad och uttråkad. Just därför har jag sysselsatt mig med att slänga ihop några best of -listor på spotify. och bara för att jag känner mig så väldigt snäll såhär innan jul så tänkte jag dela med mig av allt detta underbara. Nu blev det visst rätt många, men äsch då. Det är ju bra skit iallafall.-Best of Kent


-Best of Håkan Hellström


-Best of Lars Winnerbäck


-Best of Nirvana


-Best of Jumper


-Best of Pete Doherty


-Best of The Misfits

Det här är alltså det jag oftast lyssnar på om dagarna. Inte helt illa om ni frågar mig. När jag ändå är igång kan jag bjuda på två magnifika listor till, bara för att liksom.
Enjoy.
-Boybands <3
-Fantastiskt.

091211 -HEJA CALLE!


091210 -Dagens konstaterande:
Sunes jul är antagligen det bästa som hänt svensk Tv-industri.
Någonsin.
Jag och Jenny har spenderat kvällen med att försöka plugga, äta pepparkakor och kolla på just Sunes jul. Så fantastiskt jävla äckligt bra. Ursäkta uttrycket, men det finns inga bättre ord att beskriva detta fenomen med.
Det var inte långt undan att vi skulle avlida i skrattkramper vill jag lova. Jösses.
Var tvungen att låna den av henne så jag och pojkvän kan se den till helgen. Om jag inte avlider i skrattkramper så lär jag nog iallafall skaffa mig ordentliga magmuskler. Det är ett som är säkert.

091210 -HAPPYFACE!Vilken lycka! Det kan ju faktiskt inte bli så mycket bättre än såhär. Min lycka är total.
Är så pass uppspelt att jag inte riktigt vet vad som är upp eller ner längre. Så jag tror jag stannar där. Det jag ville få ut med det här inlägget har ju ändå framgått relativt tydligt.

HAPPYFACE!

091207 -Say whaaaaat?

Ny vecka, nya möjligheter? Nja. Jag vet inte det jag. Men snart är det jul. Äntligen.
På schemat för veckan står julklappsinhandling. Antagligen det mest tankeansträngande på hela året. Vad ger man till folk som inte önskar sig något liksom?
Och nej, mamma och pappa, snälla barn är inte en realistisk önskning. Så kom inte med det i år igen. Det går helt enkelt inte att genomföra. Sad but true.
Ja, men sen var det det där med ekonomi också. Det är ju en bra grej när pengar ska spenderas. Min ekonomi har total havrerat. Hur jag än vrider och vänder på det så får jag det inte att gå ihop. Hrm. Frustrerande.
Just nu håller jag alla tummar jag har för att matersättningen från skolan ska komma, då har jag iallafall ett utgångsläge inför julklappshandlingen.

Och som på beställning så har jag nu ett roligt citat att dela med mig av. Det klagas över att jag aldrig skriver vad som sägs, men nu ska det bli ändring på det. Ni får bli hur sura ni vill. Det är så fruktansvärt roligt det här så jag inte orkar bry mig om det.
Så alltså, dagens korkade/roliga citat: "Vadå? Vilket datum är den 17:e?"
Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag suckade istället.
Inga sura miner nu va, det här är ju lite roligt. Happyface på det.

Nu ska jag visst baka en kaka.
Lycka till...?


091203 -Smartkaka.

Det finns smarta människor och det finns korkade människor. Dumma människor. Idag är jag så pass självgod att jag klassar mig själv som en av dom smarta. Kanske beror det på folket omkring, kanske beror det på att det faktiskt är så. Jag tror mest på det första alternativet.
Men idag har jag verkligen hört otroligt dumma saker alltså. Det är helt galet. Dock fruktansvärt hysteriskt jävla roligt.
Skratt skratt skratt.

I tisdags var min kära mama här. Hon handlade vinterjacka och skor till mig. Very najs. Nu slipper jag faktiskt frysa i vinter. Speciellt om fötterna. Efter tre vintrar med enbart converse på fötterna, om vi bortser från skoterstövlar några enstaka gånger då, så känns det väldigt konstigt att faktiskt känna sina egna tår när man går ut. Det är en väldigt obekant känsla för mig. Men skönt. Ack så skönt. Mina fötter kommer antagligen tacka mig en vacker dag.
Eller nej förresten, det kommer dom inte. Jag inhandlade ju faktiskt ett par högklackade stövlar också. Tanken är att jag ska dansa i dessa på juldagen. Eeeehhh... ja. Jag kanske inte är sådär överdrivet smart ändå när allt kommer omkring.  Vad har jag gett mig in på?
Jag och högklackat går verkligen inte ihop. Aldrig. Eller snarare -klumpighet och högklackat går inte ihop.
Dock finns det en liten fördel med skorna, nämligen att den nyfunna pojkvännen faktiskt slipper få ryggskott, alt. nackspärr när han ska pussa på mig. Nog för att det fortfarande är en märkbar (läs: fruktansvärt svår att missa) längdskillnad. Men det underlättar. Lite iallafall.

Nu börjar denna välbekanta migrän infinna sig. Så nu packar jag fasiken ihop och går hem.
Och ja, just det, julkalendern SUGER!

RSS 2.0