101231 -GOTT NYTT ÅR!

Jag försökte få på mig lösögonfransar. Det såg förjävligt ut. Målade naglarna istället. Det ser ut som att en 5-åring har gjort det. Men äsch då, jag är nöjd ändå.
För nu tänker jag gå till Anna på nyårsmiddag och inte vara nykter en minut till av det här svängiga året.  
Skål!

101230 -Dag 28, det här saknar jag.

-Förstånd.
-Bordskick.
-Tankeverksamhet.

Ja, sen saknar jag personer också. Släkten i Borlänge mest. Dom saknar jag hela tiden. Och så saknar jag pappa ibland. Eftersom jag inte träffar honom så väldigt ofta.
Morfar som är en ängel saknar jag hela tiden. Och gammelfarmor, som också är en ängel.
Sen saknar jag Christopher som aldrig kommer hem.. Töntjävel..


101229 -Life is a bitch.. And so am I.

Jösses. Nu är jag på gränsen till en hjärnblödning igen. Människor kan vara hemskt trångsynta ibland alltså. Den här gången vet jag iallafall att det är jag som har rätt. Sen får andra tro vadfan dom vill. Det är inte mitt problem. Jag försöker få folk att förstå, men det är jävligt svårt när dom inte lyssnar. Men nu har jag gett upp det.  Jag orkar inte. Tro gärna att jag är en idiot och att allt ont som händer i världen är mitt fel. Jag bryr mig inte längre.
Från och med imorgon ska jag sluta vara paranoid och tro att folk hatar mig också. Jag tänker inte bry mig om det heller. Inte ett jävla skit. För nu har jag gett upp att försöka förklara, och att försöka försvara mig.
Ingen bryr sig iallafall. Det är jävligt tydligt det. All den här skiten tar bara min energi.
En energi som jag behöver till viktiga saker. Aldrig mer ska jag kämpa för att få folk att tycka bra om mig. Tyck vad ni vill.
Jag är snäll när någon är snäll mot mig. Är någon inte snäll mot mig så är jag definitivt inte snäll tillbaka. Och gör någon mig riktigt jävla förbannad så blir jag äckligt elak. Men är det någon jag tycker om som gör mig förbannad så skriker jag och grinar. Som en unge.
Det är konstigt det där. Det är de människorna man bryr sig allra mest om som gör en som allra mest förbannad. Alltid. Och det spelar ingen roll vad de gör. Det kan vara hur idiotiskt som helst. Förlåter gör man alltid ändå.
Nä, nu får det räcka med allvar. Jag får ju både hjärnblödning och hjärtinfarkt av det här.
Jag är rolig. Inte allvarlig. Jag skrattar allvaret rätt upp i ansiktet i vanliga fall. Egentligen skrattar jag hela tiden. Åt allt. Jämt.
Det tänker jag fortsätta med. Jag och Anna S skrattade hela vägen hem från Funäs i bilen idag. För vi lyssnade på skivor från vår vilda ungdom. Kusin Josses affär var fin också. Vi handlade så mycket så vi gjorde hennes dag.
Jag hittade en mössa på någon sportaffär som jag letat över-jävla-allt. Så hittar jag den i Funäs. Av alla ställen i hela världen. Men jag är nöjd. Den mössan gjorde min dag. Inte ens alla äckliga tak-boxfjollor fick mig irriterad efter det fyndet.Efter att ha lyssnat på den här låten så kan man liksom inte vara arg längre. Man blir bara så väldigt... Nöjd.

101228 -Dag 27, min favoritplats.Fjället, Vedungen, rönnebo. Det är fint, det är tyst, det är avslappnande.
Det är alldeles alldeles underbart.

101227 -Dag 26, mina rädslor.

-Spindlar. Och alla andra äckliga kryp.
-Ormar.
-Mörker. Ja, jag är hemskt mörkrädd och sover ofta med en lampa tänd. Varför vet jag faktiskt inte. Det liksom bara är så.
-Ensamhet.
-Flygplan. Den där känslan av att vara så långt ifrån jorden och att inte ha något att säga till om ifall det skulle hända något.
-Folkmassor. Mycket folk på samma ställe alltså. Jag får verkligen panik. Usch. Jag kan liksom knappt gå på affären utan att ha någon med mig..
-Döden.

Även här finns det säkert något mer löjligt som jag är rädd för. Men inget jag kommer på nu. Jag är väldigt fjompig av mig. Det kan jag erkänna.

101227 -Dag 25, en första.

Jaha, en första vadå? Jag har ju typ världens sämsta fantasi. Så nu blev det plötsligt lite knivigt igen.. En första fylla kanske? Fast, nä. Mina föräldrar läser det här. Det dom inte vet, det lider dom inte av. Så borde det förbli också.
Men, jag kan ju dela med mig av mitt första konsertminne. Det var Patrik Isaksson på Härdalsyran för en jäkla massa år sen. Han var en av mina största idoler då. Så det var lite spännande. Himla bra var det också. Idag är han kanske inte någon stor idol, men jag tycker han är rätt bra ändå. Döm mig bäst ni vill. Jag skäms inte för att jag tycker han är bra. Han är ju det.101225 -Dag 24, det här får mig att gråta.

-Lejonkungen, The notebook, A walk to remember, Bambi, Snövit.. Och många fler sorgliga/fina filmer samt de flesta disneyfilmer.
-Töntiga tv-serier. Bara när det händer något sorgligt, eller fint, eller bara för att det är så touching. Jag gråter liksom till Sjunde himlen..
-Kyrkor. Begravning som lucia. Bara att gå in där får mig att bli tårögd. Kan bero på de jobbiga begravningarna 2006. Efter det har jag inte ens klarat av en konfirmation utan att behöva kämpa mot tårarna. Så jävla löljigt. Senast igår började jag (nästan) gråta på julspelet, bara för att en liten utvecklingsstörd tjej sjöng och läste en vers. Hon var så fin så jag dog lite.
-Kärlek. Alltid, jämt och jämt.
-Fina låttexter med sorglig musik till.
-Böcker där någon dör. Typ Malin+Rasmus=sant och I taket lyser stjärnorna..
-Tanken på att dö. Jag lider av en hemsk dödsångest. Inget skämt alltså. Det är nästan äckligt.
-När någon gör något fint för mig. Säger något fint och verkligen menar det, ger mig en fin present.. Ja, vad fan som helst egentligen.
-Min egen ilska. Blir jag riktigt förbannad så gråter jag som ett litet barn. Lika om någon jag tycker om är elak mot mig. Jag klarar inte av det. Om någon jag inte känner är dum så gråter jag däremot inte. Då blir jag förbannad och säger fula saker istället.
-Smärta. Mensvärk, sparka tån i dörrkarmen.. Fan, jag kommer aldrig klara av att föda barn..
-Låten 747 med Kent, speciellt live. Buhuu..
-Barn som sjunger. Det brister varje gång. Speciellt om det är min egen lillasyster. Åååh, snörvel..

Alltså, nu ger jag upp det här med. Jag kan börja grina till vad fan som helst. Det är verkligen inget skämt. Men just nu är jag fruktansvärt känslokall och kan inte ens tvinga migsjälv att gråta. Det är ganska skönt. Tror jag grät ut alla tårar i slutet på november.. Med undantag för igår då, fast då grät jag inte riktigt. Kämpade bara emot ganska hårt för att inte göra det. Blinka bort tårar funkar ganska bra. Vore ju pinsamt att börja grina mitt i ett julspel liksom.

101224 -Dag 23, det här får mig att må bättre.

-Vänner.
-Musik.
-Godis. Oftast.
-Mat. Massor med mat. Så länge det inte är lever, blodpudding, falukorv, surströmming eller fisklasagne..
-Presenter. I'm just a girl..
-Mys.
-Tv-serier. O.C, Desperate housewives, Grey's anatomy.. Ja..
-Fucking Åmål.
-Smala Sussie.
-Skratt. Jag skrattar åt allt. Jämt.
-När jag träffar någon som är kortare än mig blir jag överlycklig. Det händer dock inte så väldigt ofta..
-När jag vet något som ingen annan vet.
-Andras olycka. Skadeglädje is the shiiiet!
-Värme.
 
Sen finns det säkert något mer som får mig att må bra. Men det orkar jag inte fundera på nu.
Den här dagen har gått så äckligt långsamt så det är fan inte sant. Och jag som brukar gilla julafton. Vad har hänt egentligen? Kan kanske bero på julstämningen som försvann någongång runt den 17 december. Fruktansvärt olämpligt. Jag har mest gått och väntat på Svensson Svensson hela dagen. Det är liksom höjdpunkten på julafton. Ingen jul utan det. En annan rolig sak var Julias egenkomponerade låt hon drog till med vid julbordet. Hon  började nynna på "stilla natt"-sången, men sjöng istället SEEEE EEEEENAAAPS SIIILLL, SEEEEE EEEENAAAAPS SILL.. Och sen blev det en hel vers som just senapssill. Jag dog lite av skrattkramper.
Annars har den här dagen bjudit på 38 härliga grader. Minus då alltså. Blev alldeles chockerad när jag kom till Sveg och plötsligt vistades i bara -30. Sommarvärme.

Äh, GOD JÄVLA JUL DÅ.

101223 -Dag 22, det här upprör mig.

-Att en människa kan ta en annan människas liv. 
-Våldtäktsmän.
-Misshandel i allmänhet. Kvinno, barn, man.. Ja. Så länge det inte är i självförsvar. Då är det fan helt okej.
-Djurplågeri.
-Att temperaturen just nu överstiger -30. Det är jävligt upprörande.
-Att det inte känns som att det är julafton imorgon fast det faktiskt är det.
-Människor som tänder på att ha sex med djur, lik, barn och andra saker man definitivt INTE ska ha sex med.
-Meningslösa krig där människor dör i onödan.
-Människor som anser sig vara bättre än alla andra bara för att de råkar ha det bättre ställt ekonomiskt.
-Orättvisor.
-Att barn kan vara så fruktansvärt elaka mot varandra. Mobbing är inte okej någonstans.
-Människor som är elaka på riktigt. Man behöver faktiskt inte säga precis vad man tycker om saker och ting hela tiden.
-Alla sjukdommar med dödlig utgång. Inget som går att styra över. Just det som är så upprörande.
-Vårdslösa bilförare.
-Fattigdom. Inte för att håna fattiga, utan för att jag tycker det är hemskt att människor ska behöva svälta för att de inte ens har råd med mat.
-Att något så idiotiskt som knark uppfunnits.
-Att människor som är förlamade i hela kroppen och aldrig mer kommer kunna fungera normalt inte får dödshjälp. Det måste ändå vara upp till var och en att bestämma över sitt eget liv.
-Människor som säger en sak och sen tydligen menar en helt annan.
-Att vissa människor som jobbar inom vården är elaka och respektlösa mot sina vårdtagare.
-När tekniska saker inte gör som jag vill blir jag fruktansvärt upprörd.
-Politik.
-När folk inte kan respektera och förstå andras åsikter och tankar.

Alltså, nä. Nu ger jag upp. Jag skulle kunna skriva en hel jävla roman om saker som upprör mig. Precis som jag skulle kunna skriva en om saker som irriterar mig, eller om min kärlek till Zlatan.

101222 -Dag 21, ett annat ögonblick.Håkan Hellström
Peace & Love 2009. Fantastiskt ögonblick.

101221 -Tidsfördriv.

Eftersom jag inte direkt har något liv tänkte jag roa mig med en trevlig lista. Snodd från Sophia.

Nämn någon som gjorde dig glad igår: Kusin Johanna. En annan också, men den är liksom hemlig.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Blev väckt av Johannas alarm på mobilen. Galet onöjd..
Vad gjorde du för 15 min sedan: Samma sak som jag gör nu. Sitter här och skriver meningslösa inlägg alltså.
Det sista du sa högt: Hej Ozzy! Till hundjävlen som springer in och nosar på allt varannan minut.
Det senaste någon sa till dig: Det har jag glömt. Vet att det var pappa som sa något, men vad vet jag inte. Minnet är bra men kort.  
Vad har du druckit idag: Vatten.
Vad var det senaste du åt: Vitlöksbröd och tomatsoppa. Jag gillar inte soppa..
Vad var det senaste du köpte: Snickers och festis.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Har ingen egen.. Men mammas är vit, och pappas är vit. 
Vad är det för väder hos dig nu: Jävligt kallt.
Godaste glassmaken: GB's ischoklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Tvek. Kanske.
Sover du tungt: Ibland, ibland inte.  
Drömmer du mardrömmar: Ja.
Trivs du med ditt jobb: Oftast.
Favoritklädsel: Vettefan..
Favoritlåt just nu: De flesta på min nya fantastiska spotifylista. Här är den -Skönt. 
Vad ser du om du tittar till höger: En blå vägg.
Vad gör dig glad just nu: Fina vänner, alkohol och någon.
Vad ska du göra härnäst: Göra familjemedlemmarna julfina i håret.
Höger eller vänsterhänt: Höger. Lagomt handikappad med just den tummen i paket nu..
Humör just nu: Osäker. Orkar inte känna efter heller.
Favoritgodis: Den som kan välja det är dum i huvudet.. Allt sött är gott. Förutom marmeladkulor och segaråttor.
Kläder just nu: Jeans, grönt linne, grå tröja.
Sommarplaner: Ta studenten, inte bli arbetslös, festivala och bli brun (Säger jag varje år. Händer aldrig.).
Hur många kuddar sover du med: 3, men använder bara en.
Spelar du något instrument: Nää. Kan lille katt på piano om det räknas för något.. På blockflöjt också förresten.
Morgon eller nattmänniska: Inte fan är jag då morgonmänniska iallafall. Det är jag för trött för. Jag är trött på natten också. Så jag är nog varken eller. Dagmänniska maybe?
Vad är viktigast för dig: Livet.
Är du kittlig: Ja. Över-jävla-allt.
Snarkar du: Hoppas inte.
Stjärntecken: Jungfru.
Äckligaste insekten: SPINDLAR!!!!!!!! alla andra insekter också egentligen.. Men spindlarna tar nog priset.
Längtar du mest efter just nu: Lycka, julafton, nyårsafton och sommar.

101221 -Dag 20, den här månaden..

..Är det julafton.
..Har det redan hänt en massa konstiga saker som gör mig otroligt förvirrad.
..Har jag nästan blivit mig själv igen.
..Har jag varit full några gånger. Det var kul.
..Har jag skrattat en jävla massa. Åt allt. Och ingenting med för den delen.
..Har jag lyssnat på bra musik. Kärlek.
..Har jag skaffat mig en bettskena. Jag hatar den redan. Efter en dag..
Och nu är den här månaden snart slut. Jag har gjort en massa mer också, men orkar inte riktigt tänka nu. Det är säkert inget viktigt eller intressant ändå. Inte för att det jag skrev ovan är det heller egentligen.. Men jag måste ju skriva något.
Känns som att den här månaden som började på sämsta tänkbara jävla sätt kan få ett relativt bra slut iallafall. Hoppas på en fantastisk nyårsafton med fina vänner och mycket alkohol. Skål!

101221 -Dag 19, det här ångrar jag.

Just nu ångrar jag mest att jag inte satte mig på 10.25 bussen upp till Östersund den 10e november. Hade jag gjort det så hade hela mitt liv sett annorlunda ut. Men det är lätt att vara efterklok.
Sen ångrar jag några andra idiotiska val jag gjort. Inget jag tänker gå in djupare på här.
Men, jag ångrar INGENTING som fått mig att le. Aldrig.
Så borde alla tänka.


101221 -Dag 18, min favoritfödelsedag.

När jag fyllde 18, helt klart. Mest bara för att jag faktiskt fyllde 18. Sen har jag inga direkta minnen av hur jag spenderat mina tidigare födelsedagar heller..
Jag fick ju faktiskt den finaste presenten ever också:


101218 -Du irrar vidare i samma turbulens och ignorerar, idiot.

Eftersom att min fina kusin dissar mig för att jobba så får jag sysselsätta mig själv. Just därför tänkte jag skriva ner en trevlig lista på saker som irriterar mig. Den kan bli lång. Väldigt lång.

Detta gör mig irriterad:

-Radioreklam.
-Godis som fastnar i tänderna.
-Försenade stadsbussar.
-Skrikande små tonåringar på bussar.
-Särskrivning och stavfel. Speciellt i bloggar.
-Smilisar i blogginlägg.
-:P smilisen.
-Folk som uppdaterar sin status på facebook 10 gånger om dagen med exakt vad de gör och vad de ska göra.
-Att jag själv inte har något liv och därför irriterar mig på folk som faktiskt har det.
-När någon inte svarar på ett viktigt sms jag skickat.
-Svarta strumpor.
-Telias mobila bredband.
-Folk som ringer med dolt nummer. Speciellt när jag inte har hunnit svara.
-När någon har högre poäng än mig på Bejeweled Blitz.
-Huvudvärksframkallande musik.
-Barn som skriker i tid och otid.
-Folk som tycker att jag är tråkig. Jag är fan inte tråkig!
-Folk som tror de vet saker som de egentligen inte vet.
-Uppenbara lögner.
-Regn.
-Blåst.
-När folk säger "Du har rött hår!" Nähä? har jag verkligen det? helt på riktigt alltså..? Det hade jag missat..
-Vattenparasiten i Östersund.
-Tjejer som delar ut såkallade "Bitchblickar" till höger och vänster. Alltid.
-Att jag är paranoid och tror att alla hatar mig.
-När folk säger att jag gjort/sagt saker som jag inte gjort.
-Gamlingar som kör 30 där det är 50, 50 där det är 70 osv..
-Att jag oftast är så jävla snäll så jag inte kan vara direkt elak mot någon.
-Att jag är så fruktansvärt värdelös på att laga mat.
-Barn som inte sitter still när man ska klippa dom.
-Att ingen har uppfunnit ett alkolås till min mobil.
-Att jag har jävligt svårt för att släppa människor som gjort något sorts intryck i mitt liv.
-Vatten som aldrig blir kallt.
-Statiskt hår.
-Tröjor som sticks.
-Tidiga mornar.
-Folk som inte lämnar mig ifred när jag ska sova.
-När det bara är äckliga godisar kvar.
-Lampor som plötsligt slocknar.
-När det går dåligt för svenskarna i skidskytte.
-När folk pratar illa om Luleå Hockey eller min älskling Zlatan.
-Att frysa.
-Musik där man inte kan urskilja ett endaste litet ord de sjunger. Eller försöker sjunga.
-Kronprinsessan Victoria.
-Christer Sjögren.
-Folk som drar i mig och försöker få mig att följa med fast jag inte vill.
-Sura människor som lyckas sura ner mig med sin surhet.
-När jag inte får som jag vill.
-Att bli blöt om strumporna.
-Dubbade TV-program. Mest Hannah Montana.
-Tekniska saker som inte gör som jag vill.
-När tandkrämen är slut.
-Kläder som av någon anledning krymper..
-När den RÖDA färgen i mitt hår tvättas ur och blir orange.
-Ödets jävla ironi.
-Sliskiga karlar som ger äckliga blickar.
-När lipsylen är borta.
-Skivor som hackar. 
-Folk som ändrar sig hela tiden.
-Folk som inte vet vad dom vill.
-Att vänta.
-Folkmassor.
-Trängsel.
-När pengarna tar slut.
-När jäspar smittar.
-Halka.
-När storlek 36 på ett par skor jag vill ha är förstort.
-Äcklig mat när jag är hungrig.
-Att glasögonen alltid är ivägen när man har dem på sig.
-Att jag ser så jävla dåligt utan glasögon.
-Saker som går sönder.
-Min egen klantighet.
-Min lillasyster och min mamma.

Ja, jag skulle kunna hålla på forever. Tror jag slutar där. Jag måste vara en riktigt bitterfitta alltså..
Blir nästan irriterad över att så mycket irriterar mig.
Den som läste allt det där får en puss till midsommar. Lovar.


101218 -Den vackraste stunden i livet...

..var den när du kom, och allt var förbjudet.
Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om,
för det ekar i huvet'.
Och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna.

..Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick,
och allt var förlorat.
Och där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat.Finaste Winnerbäck.

Intressant att det går att känna igen sig så jävla väl i en låttext alltså.


101218 -Dag 17, mitt favoritminne.

Jag har många favoritminnen. Förra året den här tiden är nog det allra bästa, då när allt var fint, fantastiskt och jag var lyckligast i världen. Helt på sant.
Men, det här är också ett fint minne:Och det här:Första bilden föreställer mina älskade Kentar på Peace & Love i sommras. Andra bilden föreställer samma fina band, men på Storsjöyran. Storsjöyran var ett bättre minne, eftersom jag fick se världens finaste band med den människan jag just då älskade mest av allt i hela världen. Det var speciellt.
Tror dock inte han tyckte det var lika givande. Men det bryr jag mig inte om. Jag var glad iallafall. Det är ju liksom huvudsaken..
Vad fel det där lät då. Men ja, det var fint iallafall.

101217 -Dag 16, min första kyss...

..Var på lågstadiet. Men jag minns inte hur eller med vem. Alla hånglade med alla på den tiden.
Finns inte så mycket mer att säga om den. Men det var säkert trevligt.


101217 -Skönare låt.Jag är svag för dig, för du gör mig stark
Du är bra för mig, ändå förstör jag allt
Du har sönder mig, fast du gör mig hel
Det känns så rätt, även om allt som vi gör blir fel
Jag är slav för dig, jag gör vad som helst
Allt för å va med dig, kan aldrig dra en gräns
Jag har tappat greppet, vet inte in å ut
Vi kan ha trampat snett men det här är sinnessjukt
Jag vill älska dig, å jag vill slå ihjäl dig
Vill ha dig ur mitt liv, men nånting står I vägen
Å jag gör allt för att behålla förståndet
Men jag har fastnat I ett beroende som håller mig fången för du är
KNARK

Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt

Jag försvagar dig, för det gör mig stark
Du är bra för mig, därför förstör jag allt
Jag har sönder dig, när du gör mig hel
Har alltid rätt, även när det är jag som har fel
Kanske därför som det blir så här varje gång
Alltid nått, alla dom där känslorna vi slarvat bort
Å som vi letar efter, å ju mer jag tänker
Vi är inga barn å vi kanske borde veta bättre

De är ett krig, varje dag skjuter vi ner varandra
Öga för öga tills ingen av oss ser den andra
O jag kan lämna dig nu men inget kommer nära nog av att kännas som du

För du är knark
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt
Jag behöver mer fastän du förstör mig helt..101217 -Dag 15, mina drömmar.

Jag drömmer om att gifta mig med Zlatan (eventuellt någon annan rik snygging), bli världens bästa frisör, öppna nån sorts salong innehållande frisör, naglar och smink. Sen drömmer jag om att bli helt ekonomiskt oberoende, bo i ett stort fint hus som jag får inreda som jag vill, och att ha en personlig stylist som gör mig snygg varje morgon utan att jag behöver tänka själv överhuvudtaget.
Men, detta är som sagt bara drömmar. Fast vem vet. Om man vill något riktigt mycket så kanske det går.
Det finns en sak till jag drömmer om också, inte bara önskedrömmer, utan drömmer om varje jävla natt.. Något fint och något underbart jag haft men aldrig kommer få igen. Men vad det är, det är det bara jag som vet.

Blogg.se ville inte sammarbeta med mig igår. Därför kommer det här lite sent.

101215 -Julbak del 2.

VI LYCKADES!
Fantastiskt.
Hmm.. Den första blev lite fail kanske. Fail att ha kameraremmen i bilden också.
Men ändå, en av två saker är inte dåligt alltså.

101215 -Julbak.

Resltat av mitt och lillasysters julbak: 

Ja, det gick väl sådär.
Knäcken blev bränd, och i ren panik kom vi på den fantastiska idén att hälla ut den i en plastpåse så det inte skulle stelna fast i kastrullen. Hrm.. Plastpåse+kokande knäck=katastrof. Den smälte och allt hamnade på golvet. Det skapade ännu mera panik och vi kastade papper på golvet och försökte febrilt att torka upp det. Det resulterade i stekhet knäck som stelnade på min stackars lilla tumme. Därav den fina blåsan på sista bilden. (Den är enorm i verkligheten.. Bilden ljuger.) Det gjorde inte ont alls. Lovar. Eller så var det inte så.. DET GJORDE SÅ ÄCKLIGT JÄVLA ONT SÅ JAG TRODDE JAG SKULLE DÖ!
Eh ja.


101215 -Dag 14, vad hade jag på mig idag?

Idag hade jag på mig kläder. Inga konstigheter. Eftersom folk säkert är väldigt intresserade av att veta exakt vilka kläder så har jag, återigen, ett sånt där smickrande (not) bildbevis. Wiho. Fattar fan inte hur folk kan göra detta varje dag. Är ju helt jävla omöjligt att få en bild som ser bra ut..
Det här är då den minst dåliga av de 30 (!!) bilderna jag försökte mig på.. Men det betyder inte att den är bra.

Så, det här är vad jag har haft, och fortfarande har, på mig idag:
Leggings (stavning?), klänning, kofta. Allt går i svart, som att det inte framgår på bilden liksom.. Förutom strumporna förstås. Dom är vita. Dock med döskallar istället för nallebjörnar den här gången. Lite coolare, lite bättre. Sen har jag haft lillasysters svarta mössa på mig också. Men det vet hon inte om.
Hon kommer döda mig när hon läser det här. Kan bli intressant.


101214 -Dag 13, den här veckan..

..Har det redan hänt en massa konstiga grejer. Jag fattar ingenting och är i chock. Men man ska visst aldrig sluta att förvånas. Jag säger då det.
Imorgon ska jag till sjukhuset, sen åka till Östersund igen. På torsdag är det skola och sen tillbaka till Sveg igen. Borlänge på fredag. Det betyder fest och juklappsshopping hela helgen.
Mer spännande än så kommer den här veckan inte bli. Om inte något oväntat händer. Hoppas inte det, för jag är redan så stressad och förvirrad så jag börjat förtära nikotin. Dock i form av snus i mini portion iofs, men ändå..

101213 -Dag 12, i min handväska.Jag vände upp och ner på min handväska, eller rättare sagt axelväska, och hittade allt detta. Blev lite förundrad själv över vad jag bär med mig för onödigt skit vareviga dag. Lite svårt att se kanske, så jag ska tala om vad allt är. Börjar i vänstra hörnet.
-En "känslodagbok", eftersom att jag bär på många känslor just nu och ibland behöver skriva ner dem.
-En kofta. Man vet aldrig när det kan bli för kallt liksom, lika bra att vara på den säkra sidan..
-Plånbok. Kan ju vara bra att ha ibland.
-Ett halvt headset.
-Sminkväska. Onödigt att bära runt på då jag använder 3 grejer som finns i den..
-Ännu ett halvt headset.
-Sminkbortagningsservetter. (Sjukt långt ord för en så simpel sak..)
-Penna som knappt funkar.
-Kalender som jag glömmer skriva viktiga saker i.
-En jävla massa småpengar. Även 50-öringar. Ännu en onödig vikt..
-Tre gamla kvitton.
-Kuvert med mormors pengar som jag hämtade på remonthagen idag.
-Armband till gymentrén och storsjöbadet. Används inte allt för ofta..
-Stämpelkort till gymmet, innehållande hela FYRA stämplar.
-Handkräm. Ett av mina stora beroenden här i livet.
-Två tomma tampongaskar. Väääldigt användbara. Eller så näe..
-Glasögonfodral med glasögon jag glömmer använda i.
-Nå läppklet. Mitt absolut största beroende ever. Jag får helt ärligt panik om jag råkar vara utan. Sök hjälp..?
-Andra halvan till den första halvan headset. Oklart varför de inte sitter ihop.
-Två P-pillerkartor. En som är slut och en under användning.
-Kork till hårspray. Var själva flaskan är vet jag tyvärr inte.
-Och sist, lillasysters USB-minne.

Kan även tilläggas att det brukar vara en dator nertryckt i det där också. Ingen lättviktare till väska direkt.
Antar att detta var väldigt intressant information.

Pjuuuh, det var fem dagar på en dag. Jag är fruktansvärt produktiv idag alltså.

101213 -Dag 11, mina syskon.

Jag har två systrar, en hel och en halv.Detta här är då den hela systern. Jennie. Många säger att hon är en exakt kopia av mig (till utseendet då, verkligen inte på sättet att bete sig..) Jag håller inte med. Hon har precis fyllt fjorton och kan verkligen placeras under titeln fjortis. Hon skriker, svär, gnäller, skrattar för mycket, är allmänt högljud och fruktansvärt jobbig. Vi går inte ihop alls. Verkligen inte. Vi bråkar och slår typ ihjäl varandra för jämnan. Men, ibland går det faktiskt att prata med människan. Och vi kan ha ganska kul ihop ibland. Även om vi låtsas att vi hatar varandra så är det inte så.
Lilla pussunge!Och här är halvsystern. Julia. Hon är söt, glad och ser upp till mig. Hon tycker att Jennie är dum och att jag är världens bästa storasyster. Jag tycker om henne med. Jämt. Hon ritar teckningar till mig och låter mig kolla på hennes små figurer med stora huvuden som hon samlar på. Typ littles petshop, eller något sånt.
Vi har aldrig varit osams. Det kan möjligtvis bero på den 11års stora ålderskillnaden.. Men vad vet man?
Gounge!

101213 -Dag 10, det här hade jag på mig idag.Ja, bilden talar för sig själv.  (Fruktansvärt osmickrande pose också..)
Kofta - Gina Tricot. (Den är varm, jag älskar den)
Vitt linne under det svarta - Gina Tricot. (Ju fler linnen, desto mer slimmad ser du ut)
Svart linne - Även det Gina tricot. (Som sagt..)
Jeans - Levis (förövrigt det dyraste jag har i min garderob..)
Sen har jag, som bilden visar, även vita strumpor med små söta nallebjörnar på.  
Vita strumpor is the shit liksom. Den som försöker få på mig ett par svarta strumpor dör.
Inget skämt.

Det här känns fruktansvärt löjligt. Jag tänker aldrig bli en "dagens-outfit-bloggare". Nä. Jag har sveriges i särklass tråkigaste garderob, så det är ändå inte mycket att visa.


101213 -Dag 9, min tro.

Jag tror på ödet, slumpen, andar, vetenskap, annat liv i rymden, vänskap, glädje.... Ja, typ allt förutom gud.
Förresten tror jag inte på kärlek heller. Så var det så bra med det.
Anledningen till att jag säger emot mig själv och tror på både ödet och slumpen är att vissa saker bara är meningen, medans det ibland går fel och slumpas ut istället. Äh, kass förklaring.. Men jag tror allt har en mening, hur jävla dåligt det än är. Som om någon dör, då tror jag det är meningen att den människan ska vaka och skydda över någon annan. Men sen om någon äckligt rik snubbe vinner ytterligare en miljon på triss, ja, då är det slumpen. En fin blandning helt enkelt.
Andar tror jag på eftersom jag VET att dom finns. Gud tror jag inte på eftersom att jag VET att han inte finns. Vänskap tror jag på eftersom att jag VET att den finns forever, och kärlek tror jag inte på för att två människor helt och hållet lyckats bevisa för mig att det inte är på riktigt.
Så enkelt är det. Men, man kan ju ändra sig.


101213 -Dag 8, ett ögonblick.

Oj, har visst slöat till här i några dagar.. Hmm. Ska försöka slänga upp alla missade idag.

Ett ögonblick går jävligt fort och kan förändra hela livet. Punkt.

101208 -Dag 7, min bästa vän.

Min första bästa vän var Emil, om jag inte minns fel. Vi lekte ganska flitigt i blöjåldern. Sen var det Frida, och hon är fortfarande en av de allra bästa. Michaela P och jag var nog bästisar i 3-4an. Vi gjorde en jäkla massa tok. haha, skrattar än idag när jag tänker på alla våra upptåg som retade gallfeber på föräldrarna, och Mikas storasystrar. Vi tappade tyvärr kontakten när jag flyttade till Sveg.
Då blev det snabbt Anna och jag, efter hon blev osams med sin dåvarande bästis.. Vi har haft så mycket roligt. Sommaren -05 blev absolut vår sommar. Då började vi våran tonårsrevolution med att bli fulla på folköl och umgås med folk som var mycket äldre än oss. Och vi hade så fruktansvärt roligt. Efter den sommaren har jag vetat att Anna och jag alltid kommer hålla ihop. Alltid. Vad som än händer.
Hon är den enda som jag aldrig varit osams med, eller tappat kontakten med. Hon har alltid varit där, och vi kan varandra utan och innan. Hon vet abslout allt om mig, och jag tror jag vet lika mycket om henne.
Vi har aldrig tråkigt tillsammans. Speciellt inte när det vankas alkoholintag. Ojoj, alla dessa "vem-blir-fullast-i-härjedalen"-tävlingar. Vår singelsommar 2009 var också fantastiskt rolig.  
Anna är förövrigt en liten kattunge som låtsas att hon är en stor katt. Mjau!


101207 -True story!

Det bästa med att bo på ett litet ställe är att om du inte själv vet vad du gör, så är det alltid någon annan som vet det.

101207 -Dag 6, min dag..

..Har jag spenderat i Annas soffa med ont i magen. Försökte äta frukost, gick sådär bra. Var är min matlust? Anna frågade om jag ville ha en lussebulle. Klart som fan jag ville! Men jag kunde inte. Inte ens godis känns lockande. Jag är alltid sugen på godis och allt annat som är onyttigt, men näe.
Satte mig på bussen och åkte hem till Sveg istället för att försöka äta. Illamående+magont+3 timmar på en buss=Not so very good combination..
Men nu är jag i alla fall hemma. Sitter i min lilla soffa och lyssnar på musik. Fruktansvärt ogivande. Det enda som känns bra är att jag faktiskt kan dricka vatten DIREKT ur kranen. Underbaaart.
Nu ska jag kolla på Desperate Housewifes och Cougar town. Sen tänker jag sova.

DÖ PARASITJÄVEL, DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!


101206 -Mjau!

Jag och min boyfriend, även kallad Anna Tageson eller kissekatt, är nu mera sambos. När jag slutar skolan, då börjar hon jobba. När hon slutar jobba, då sover jag. När jag går till skolan, då sover hon.. Och så håller det på.
Känner på mig att detta kommer bli ett mycket givande sambo förhållande! Socialt om inte annat.
Galet peppade inför Peace & Love 2009. Ganska steeeeeekiga också.
Miiiiaaaauuuuu på dig kattskrälle!

101206 -Dag 5, vad är kärlek?

Kärlek är, kortfattat, "bara en massa kemiska grejer som gör att man blir kåt och konstig" (Världens bästa filmreplik.) Det stämmer bra till viss del. Men riktigt så kallt och kort är det väl inte.
Kärlek för mig är många saker. Det är den där riktiga "kär-kärleken", som jag iofs inte tror på riktigt längre, men ja. Ändå. Det är kärlek till vänner, kärlek till familj, kärlek till husdjur, kärlek till materiella ting och kärlek till musik. Många olika kärlekar. Alla med olika känslor. Men ändå en kärlek.. Ja, ni fattar.
Det jag och Stefan hade var riktig kär-kärlek. Det var underbart. Men när det sprack så slutade jag än en gång att tro på att den egentligen finns. Men det gör den ju egentligen. Man måste bara kyssa många grodor innan man hittar sitt svin, och man måste kyssa många svin innan man hittar sin prins.
Jag skulle pröva mina läppar mot någon annan om du lämnade mig nu..

Dessa fina är också kärlek för mig. Den trognaste och finaste kärleken.

        
                             


Sen är det här också kärlek. Kärlek för öronen.
-Best of Kent
-Best of Håkan Hellström
-Best of Lars Winnerbäck
-Best of Nirvana
-Best of Volbeat
-Fantastiskt.
-Melissa Horn

Och, sist men inte minst. Min största kärlek här i livet.....


PUSS!

101205 -Söndag.

Världen, eller någon högre makt som egentligen inte finns, har verkligen något emot mig idag. Big time. Somnade sent på natten, blev väckt halv tio av mammas jävla telefon, kunde inte somna om på säkert en halv timme. Somnade, och ännu en gång ringer mammas telefon. Somnar om igen. Blir väckt av min egen telefon runt tjugo i ett. helt okej tid ändå, men vrider på TVn och upptäcker att jag precis missat damernas jaktstart i skidskyttet. Blir sur. Surar länge. Får ont i magen igen. Kollar på herrarnas jaktstart. Det går åt helvete. (Såklart, vad hade jag förväntat mig liksom?)
Kollar runt på datorn, men det händer inget kul alls. Får för mig att jag ska kolla på reprisen av "Så mycket bättre", men när jag trycker på 4an på dosan så hoppar den ner till 3an? Försöker trycka på P+ knappen, men då hoppar boxerhelvetet över 4an. Alltså, va? Vad är problemet? Fortsätter att trycka P+ och den hoppar även över 6an och 7an. Drar ur kontakten och startar om hela boxen men det hjälper inte. Ger upp.
Mamma kommer hem med pizza. Efter 3 små trianglar säger min mage ifrån och jag börjar må illa. Ger upp ätandet också. Lillasyster kommer in och kastar mandariner på mig.
Kommer på att jag ska göra "det här åt jag idag"-inlägget och stoppar i kamerans minneskort i datorn. Inget händer. Startar om datorn och försöker igen, då kommer enheten upp, men bilderna går inte att spara över på datorn. Tar ur och stoppar i minneskortet typ 20 gånger. Inget händer nu heller. Springer runt i hela lägenheten och letar febrilt efter USB-kabeln till kameran. Finns självklart ingenstans. Letar i källaren. Inte där heller.. Stoppar i kortet i kameran istället. Då står det "filen innehåller inga bilddata" på hälften av bilderna. Tänker många fula ord och startar om datorjäveln en gång till. Försöker med minneskortet igen och då jäklar passar det att fungera. Sådär en timme senare..
Och som att det här inte räckte så påminner kära kusin Johanna mig om att bästaste Marcus flyttar till USA om 2 månader..
Jävla oflyt hela tin.

Tur att fredagen och gårdagen var betydligt trevligare. Jag trotsade min parasitmagsjuka och medverkade på Angelicas inflyttningsfest i fredags. Absolut inget jag ångrar. Galet roligt var det. Mycket tok som tyvärr inte utomstående människor borde få veta om. Men roligt var det.
Skrattade mig igenom hela dagen igår. Ibland är det bra roligt att vara mig alltså. Förstår inte hur jag lyckas råka ut för allt. Skönt att det alltid är roligt så jag kan skratta istället för att få ångest. Hoppas det förblir så. Alltid.
Nu tänker jag ta en dusch och sen sova. Om jag inte halkar och bryter nacken i duschen (skulle inte förvåna mig..) så återkommer jag imorgon.
Hörshej!

101205 -Dag 4, det här åt jag idag.

Frukost/lunch
Sallad innehållande kyckling, räkor, ris, sallad, gurka och ägg. För tredje dagen i rad.. Var mest sugen på dom där räkorna. Naturligtvis fanns det bara två ynka små räkor kvar. Just my luck. Jag blev så inte förvånad.  
(Glömde förresten bort att jag skulle ta bild på maten innan jag åt upp den. Vilket kanske syns..) Gott vare.Middag
Pizza från knuten. 3 hela bitar. Min matlust är verkligen på topp efter den här vatten parasiten!
Eller så var det inte så.Jag har också tvingat i mig en kexchoklad. Med betoning på tvingat. Med matlusten så försvann även godissuget. Det var ungefär det värsta som kunde hända. Hur dåligt jag än mår så är jag ändå ALLTID sugen på godis. Men inte den senaste veckan. Just därför kände jag verkligen att jag var tvungen att trycka i mig en kexchoklad. Vore ju dumt om jag skulle börja leva hälsosamt liksom.

101205 -Dag 3, mina föräldrar.

Blev en liten miss i planeringen igår. Så det får bli två punkter på listan idag istället.

Mina föräldrar heter Mats och Ann-Katrin. Dom gick ifrån varandra när jag var 8, och sen har jag och lillasyster fått bo varannan helg hos pappa. Pappa bor kvar i Lillhärdal, medans mamma flyttade till Sveg för 8 år sen.
Dom är bra föräldrar. Blir lätt lite väl arga bara, men dom är fina. På pappas sida har jag en halvsyster också.
Till utseendet är jag inte det minsta lik mamma, och inte heller någon annan på hennes sida av släkten. Jag är lik mina fastrar, speciellt faster Tina. När folk frågar vilka mina föräldrar är och jag svarar så säger dom ALLTID att det syns att jag är Mats Herrdins dotter.. Så likheten finns tydligen där också. Kolla på bilderna och döm själva. 
Finns det några likheter? 

Mamma
Pappa


101203 -Dag 2, min första kärlek.

Oj, den här var knivig.. Men jag ska försöka tänka..
I lågstadiet så var alla kära i alla, så dom romanserna borde inte räknas. Sommarlovet mellan 7an och 8an träffade jag Thomas H, och vi hade ett förhållande som höll i sisådär 3 veckor. Såhär i efterhand kan jag känna att vi inte var kära "på riktigt". Inte jag iallafall. Jag tyckte nog mest bara att det var lite häftigt eftersom att han var äldre än mig och gick på gymnasiet.. Så det borde inte heller räknas som någon första kärlek.
Sommaren efter, alltså 2006, träffade jag en ett år yngre Mattias. Världens sötaste och goaste tyckte jag då. Vi var aldrig tillsammans, men vi träffades en del. Och det här var nog min första kärlek, för jag var verkligen kär i honom. Det var jag. Men, av ren dumhet så struntade jag totalt i honom när det kom in en äldre och mer spännande kille i bilden. Idiot man kan vara alltså.. Det har jag ångest för än idag, för den där äldre killen visade sig vara världens största jävla svin. Såklart. Men jag och Mattias har träffats fler gånger. Inte just då, men några år senare. Det vi hade då var rätt så speciellt. Det var fint.
Jag tror inte att Mattias vet om det här själv, men Mattias, du var faktiskt min första "riktiga" kärlek.

101202 -Nya dagar väntar med nya tidsfördriv.

Eftersom att jag plötsligt återfått mitt intresse för att blogga så är det lika bra jag fortsätter innan det försvinner igen. Så, därför tänkte jag försöka knåpa ner en liten livsuppdatering. Det var ju som sagt ett tag sen jag använde mig av den här bloggen.. Kan ju hoppas på att det här intresset stannar ett tag. Ganska roligt är det ju ändå. Speciellt när man själv läser det i efterhand. Helt ärligt så tycker jag att jag kan vara jävligt rolig ibland alltså. Men, nog om det..

Sen senast jag skrev något vettigt om mitt liv har jag inte gjort något märkvärdigt. Inte vad jag kan komma på. Eller, jag upptäckte att min fina lägenhet var mögel(möggggel, inte mööögel)skadad. Och eftersom jag är kroniskt förkyld och har astma så var det ingen större hitt. Kom på den geniala idén att säga upp lägenheten, bo med Anna några dagar i veckan och kanske pendla en del. Smart lösning. Men, mitt i allt detta blir jag totaldumpad. Så än en gång har jag helt och hållet tappat tron på kärlek. Big time alltså. Ännu mera med tanke på hur lätt det var för honom att gå vidare. Två veckor och sen ny tjej, pang bom bara. Känns som att jag varit med om det här förut.. Just nu är det jobbigt, men det går över. Tidsnog så går det över. Det vet jag ju.
Detta resulterade i att jag återigen fick flytta in i hörnet av mammas kök. Inte heller det någon höjdare. Men igår fick vi för oss att byta, så mamma tog köket och jag fick hennes sovrum. Mycket bra lösning!
Ja, det är väl iprincip det som hänt..
Förresten har jag åkt på den där trevliga vatten-parasit-äckel-magsjukan också. Som att det inte räckte med problem liksom.. Har varit dålig sen i lördags, och det börjar bli bättre. men inte helt bra. Kan ju tydligen ta upp till två veckor. Hallelujahmoment.. Eller?

101202 -Dag 1, om mig.

Jag heter då Karin Emelie Herrdin. Föddes i Östersund den 20 september 1991 och är uppväxt i Lillhärdal.
Jag har velat bli frisör sen jag började gå, typ. Så nu är det verkligen dream come true här. Som människa är jag blyg. Väldigt blyg. Tar inte gärna kontakt med nya människor. Dom får komma till mig helt enkelt. Annars är jag nog ganska rolig, tror jag. Har sämst humor i hela världen och skrattar åt mig själv jämt och ständigt.
Tycker om att lyssna på musik, hänga med underbara vänner, ha roligt, köra skoter och ja, sen är det ganska roligt att vara full också.
Jag är beroende av tuggummi ((?)hur fan stavas det?), läppklet (försvarets hudsalva, lipsyl, carmex, läppglans.. Ja, you name it..), handkräm, musik och facebook. Precis som vilken Svensson som helst med andra ord.
Tar dagen lite som den kommer nu mera. Hade ett fint liv planerat, men det sprack. Så nu skiter jag fullständigt i planerande och lever för dagen. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Så, varför tänka? Jag anlitar gärna någon som tänker åt mig. Frivillig? Inte?
Jag har stora drömmar som antagligen aldrig kommer inträffa i verkliga livet. Men vad gör det om hundra år? Drömma går ju liksom.
Och ja, det var väl det. Take it or leave it.

Inte världens nyaste bild kanske, men den får duga. Dock är jag redhead så det skriker om det just nu, och det trivs jag med. Det kan liksom inte bli för rött.
101202 -Tidsfördriv.

Eftersom att jag är sämst i världen på att använda den här blogggen så tänkte jag göra som alla andra. Nämligen det här. Få se hur länge det håller i sig.
Kan bli veeeeeery intressant..


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


RSS 2.0